Kausi päättyi pettymykseen – Pronssimitalit Graniin!

kausi loppuiKaksiosaisesta pronssiottelusarjasta tuli juuri niin tasokas ja tiukka kuin ennakkoon odotettiin. Kotiottelu Pirkkolassa eteni alussa vuorotahdissa kummankin joukkueen johtaessa vuorotellen muutamalla maalilla. Dicken joutui tekemään ison työmäärän jokaista maalia kohden. GrIFK oli opiskellut joukkueen hyökkäyspelin tarkasti ja Patrik Roslanderilla oli suhteellisen helppo työ napsia tiukan puolustuksen takaa tulleet ratkaistu.

Puoliajalla ollut kahden maalin etu Granille tuplaantui toisen puoliajan alussa nopeasti neljään maaliin ja siitä nopeasti jopa kuuteen maaliin. Viimeisen 10 minuutin ryhtiliikkeen ansiosta saatiin summerin soidessa ero kavennettua siedettävään neljään maaliin ensimmäisen ottelun päättyessä numeroihin 23-27.

Toinen ottelu pelattiin seuraavan torstaina Kauniaisten palloiluhallissa, eli ”grottanissa”. Pelin henki oli selvä. Ottelu täytyisi voittaa viidellä maalilla mitalien saamiseksi, tai vähintään neljällä maalilla, jolloin päästäisiin jatkoajalle.

Ottelun alku oli edellisen tapaan tasainen ja paljolti saman kaltainen. Heittopaikoille päästiin, mutta kotijoukkueen Patrik Roslander jatkoi vahvaa kevättään ottamalla GrIFK:n kannalta tärkeitä torjuntoja. Muutenkin GrIFK onnistui pelaaman vahvuuksillaan ja pitämään punapaidat turvallisen etäisyyden päässä. Tauolle lähdettiin GrIFK johdossa lukemin 11–8.

Toiselle puoliajalle lähdettiin siis yhteismaaleissa jo seitsemän pallon erolla, joten tavoitteena oli pelata kauden paras erä ja haastaa Grani tosissaan pronssimitalien kohtalosta. Tässä myös osittain onnistuttiin. Miro Koljosen tekemän puoliajan ensimmäisen maalin jälkeen seuraavaa vihreäpaitojen maalia saatiin odottaa aina 37. minuutille, jolloin Jere Kantee kävi tekemässä rangaistusheittoviivalta tilanteeksi 13–11. Tämän jälkeen maaleja tehtiin jälleen tasatahtiin ja viimeiselle kymmenelle minuutille lähdettiin tasatilanteesta 17–17. Valitettavasti tästä ei enää viimeistä vaihdetta saatu irti ja lopulta Benjamin Peitsaro naulasi 9 sekuntia ennen loppua Dickenille voittomaalin ja ottelu päättyi lukemin 21–22. Tämä tarkoitti, että voitosta huolimatta GrIFK pääsi juhlimaan pronssimitaleita yhteismaalien turvin. Koko ottelupari päättyi siis maalein 45–48.

Joukkueen sijoitukseksi tuli siis neljäs tila. Kovasta taistelusta huolimatta GrIFK onnistui pelaamaan ehjemmän otteluparin. Tasaisesti taistelleesta joukkueesta on vaikea nostaa yksilötasolla selkeitä onnistujia, mutta yritetään. Tuomas Laitinen jatkoi huikeaa play off -kevättään ehtimällä pallon eteen parisenkymmentä kertaa kahdessa pelissä antaen näin mahdollisuuden menestykseen. Muita onnistujia olivat vahvan kevään pelanneet Benny Broman, Filip Söderlund ja Benjamin Peitsaro.

GrIFK:n osalta isoimmat onnistujat ovat valtavan syksyn pelannut Patrik Roslander, joka nappasi kummastakin pelistä täydet tähdet. Voidaankin varmaan todeta herran pelanneen kenties uransa parhaan kauden. Toinen onnistuja on ehdottomasti pelaaja- ja nykyään valmentajalegenda Mikael Källman. Vaikka joukkueesta putosi pois valtavan kovia pelaajia kauden ja kevään mittaan onnistui hän organisoimaan käsillä olevasta materiaalista kauden kolmanneksi kovimman nipun. Joka tapauksessa isot onnittelut GrIFK:lle mitaleista!

Vaihderikas kausi on siis tullut päätökseen. Menemättä syvempiin analyyseihin oli neljäs sija uudistuneelle joukkueelle hyväksyttävä tulos. Nyt pelaajat saavat nauttia ansaitusta levosta, ennen kuin työ seuraava kautta varten alkaa. Kuten sanonta kuuluu käsipallokausi Suomessa kestää 13kk.

Pelaajien levätessä taustajoukot viimeistelevät tulevan kauden joukkuetta. Tästä tiedotamme lisää myöhemmin. Kiitos faneille ja yhteistyökumppaneille tästä kaudesta ja nähdään hallilla jälleen ensi syksynä!